Kiemelt tartalom

Rooming díjak, az EU-n belül. Lesz-e változás?

Amikor Magyarországból egy másik uniós országba utazunk, akkor nem...

Ingatlanpiaci körkép – Melyik a legdrágább település a Balatonnál?

Egy 2021-es statisztika szerint 2020 év végén még Tihany...

A mobiltelefonok tényleg rákot okozhatnak?

Már számos tanulmány készült azzal kapcsolatban, hogy a mobiltelefonok...

Szuper ötletek online időtöltéshez – Amikor semmiképp nem akarsz kimozdulni otthonról

Legyünk akár extrovertáltak vagy introvertáltak, manapság talán gyakrabban megesik, hogy egyszerűen semmi kedvünk kimozdulni otthonról. A digitális világ viszont ilyenkor számtalan különféle alternatívát kínál a szórakoztatásunkra. Merre érdemes keresgélnünk viszont a nete, hogy valóban élmény legyen az otthoni kikapcsolódás?

Amikor tombol kint a vihar, vagy netán épp hőségriadót rendelnek el az országban, mindig lehet valami érdekeset találni az internet világában – legyen szó a megunhatatlan sorozatnézésről, az egyre látványosabb nyerőgépes játékok, vagy akár az e-könyvek és az online társasok világáról. Mit lehet még érdemes felfedeznünk viszont ezeken kívül ilyenkor?

Fedezzünk fel új sorozatokat

Nincs is annál jobb, amikor bekuckózva egész nap kedvenc sorozatainkat bámuljuk. Viszont egyszer azok is véget érnek – főleg, ha egész napos maratonok formájában fogyasztjuk őket. Ezért előre érdemes pár ígéretes sorozatot keresnünk, ha szeretnénk tartalmasan eltölteni az otthoni kikapcsolódást. Hogyan találhatjuk meg a legjobbakat? Az aktuális sztársorozatokról szinte minden újság cikkezik valamit. Ezeknek pedig meg is nézhetjük sok helyen a kritikáját és a leírását – például az IMDb oldalán.

Tartsunk nosztalgia estét

Bizonyára mindenkinek vannak kedvenc filmjei. Érdemes lehet összeszedni ezeket, és tartani egy nosztalgiaestet – akár a kedvenc rágcsálnivalóinkkal körítve. Manapság már számtalan régi film és mesefilm elérhető közvetlen a Youtube-on is, ezért nem is kell ehhez különféle gyanús online videómegosztóra felmennünk. Ezeket a régi videókat ugyanis ma már gond nélkül megtekinthetjük szinte bárhol.

Tanuljunk valamit

Meglepő, de a tanulás is kikapcsolóan tud hatni, ha azt nem kényszerből, hanem valóban szenvedélyből tesszük. Ha érdekel minket a kertészkedés, akkor miért is ne böngészhetnénk a neten a témában, hogy valami újat tudjunk meg róla? Ha esetleg mindig is szerettük volna kipróbálni az online kaszinók lehetőségeit, akkor nyugodtan körbenézhetünk és próbára tehetjük a szerencsénket – talán még az is lehet, hogy tényleg hamar ráérzünk az ízére. Ezeken kívül viszont még számtalan más lehetőség adott arra, hogy tényleg valami izgalmasat tanulhassunk. Ha életmódot szeretnénk váltani, ma már komplett oktatóvideókat találunk az interneten például arról, hogy hogyan kell jógázni vagy zumbázni. Sőt, még akár élő adások keretein belül is bekapcsolódhatunk egy-egy ingyenes foglalkozásra. Az internet számtalan izgalmas lehetőség nyújt arra, hogy tanuljunk. Ingyenes könyvtárak százai állnak rendelkezésre mindenféle témában. Ha szeretnénk, akkor akár még egy új szakma elsajátításába is belefoghatunk, hiszen sokféle tanfolyamot hirdetnek online. Az ilyen oktatásokhoz személyesen meg sem kell jelennünk, egyszerűen csak végigvisszük a kiadott leckéket, majd a letesszük vizsgát, és már a kezünkben is van a hivatalos papír.

Keressük meg új leendő kedvenc játékainkat

Az internet tele van jobbnál jobb online és offline játékokkal. Számtalan olyan ingyenes játékot találhatunk, amelyeknél a játékon belül történő vásárlás csupán egy lehetőség. Azonban mindig figyeljünk oda rá, hogy játékainkat megbízható forrásból szerezzük, ha pedig arról van szó inkább fizessünk értük egy jelképes összeget. Egyébiránt igencsak komoly problémáink adódhatnak, ugyanis a megbízhatatlan kalóz változatok nagyon sokszor tele vannak mindenféle kártékony szoftverrel. Ezek pedig nem csupán a rendszerünk omlaszthatják össze, de még az adataink is ellophatják. Sőt, a legrosszabb esetben még a bankszámlánk tartalmától is örömmel megszabadítanak bennünket. Tehát ha nem találunk olyan ingyenes játékot, amelyek lekötnének, akkor sokkal jobban járunk ha fizetünk pár ezer forintot az általunk választott szoftver jogtiszta verziójáért.

Éljünk a digitális művészet adta lehetőségekkel

Az interneten számtalan olyan művészettel kapcsolatos online szolgáltatás létezik, amely nem csupán rendkívül szórakoztató, de ráadásul ingyenes is. Ezekkel mi magunk is alkothatunk online, manipulálhatjuk saját fotóinkat vagy épp rábízhatjuk a dolgot egy „digitális művészre” is. Akadnak ugyanis olyan applikációk, de még mesterséges intelligenciák is, amelyek megrajzolják számunkra, amit szeretnénk. Elég csak beírni egy mondatban mit szeretnénk látni a képen, és hamarosan több verziót is kapunk az elkészült művekből. Elképesztő és sokszor igencsak szürreális képeket kaphatunk így, amelyek között bizony jócskán akadnak kifejezetten művésziek is. Mivel ezeket a képeket általában teljesen jogtisztán lementhetjük, így akár ki is nyomtathatjuk őket fali dekorációnak.

Legújabb

Hol tart Magyarország a nyugdíjkorhatárok tekintetében, ha Európát vesszük górcső alá?

Az Eurostat 2018-ban közölt adatai alapján Magyarországon az átlagos...

Miért éri meg pénzügyi tanácsadóval dolgozni? 

Legyen szó bármilyen pénzügyi döntésről, a Grantis szakemberei sok...

Ezért éri meg a jogi tanácsadás

Aki dolgozik, lakást ad el, vásárol valamit, befektet, előbb...

Kriptovaluta: bányásszuk vagy vásároljunk inkább?

A kripto valuta bányászata nem a legegyszerűbb. A bányászathoz...
spot_img

Érdekes

Hol tart Magyarország a nyugdíjkorhatárok tekintetében, ha Európát vesszük górcső alá?

Az Eurostat 2018-ban közölt adatai alapján Magyarországon az átlagos...

Miért éri meg pénzügyi tanácsadóval dolgozni? 

Legyen szó bármilyen pénzügyi döntésről, a Grantis szakemberei sok...

Ezért éri meg a jogi tanácsadás

Aki dolgozik, lakást ad el, vásárol valamit, befektet, előbb...

Kriptovaluta: bányásszuk vagy vásároljunk inkább?

A kripto valuta bányászata nem a legegyszerűbb. A bányászathoz...

Trapézlemez egyenesen a gyártótól? Rengeteg a lehetőség

Tudtad, hogy a trapézlemez elnevezését a trapéz alakú keresztmetszetéről...
Poli Poliphttps://politics.hu
Poli Polip - 38 éves politika és közéleti mélytengeri ragadozó és közíró.
spot_imgspot_img

Hol tart Magyarország a nyugdíjkorhatárok tekintetében, ha Európát vesszük górcső alá?

Az Eurostat 2018-ban közölt adatai alapján Magyarországon az átlagos öregségi nyugdíj mintegy 380 eurót tesz ki. Magyarország ezzel az összeggel az utolsó harmadban található,...

Miért éri meg pénzügyi tanácsadóval dolgozni? 

Legyen szó bármilyen pénzügyi döntésről, a Grantis szakemberei sok éves tapasztalattal és professzionális tudással segítenek megtalálni a számunkra leginkább testhezálló megoldást. Életünk során számtalan...

Ezért éri meg a jogi tanácsadás

Aki dolgozik, lakást ad el, vásárol valamit, befektet, előbb vagy utóbb kérdésekkel szembesül. Rengeteg jogi kérdés merül fel az emberben az évek során, ilyenkor...