Ezért éri meg a jogi tanácsadás

Aki dolgozik, lakást ad el, vásárol valamit, befektet, előbb vagy utóbb kérdésekkel szembesül. Rengeteg jogi kérdés merül fel az emberben az évek során, ilyenkor pedig jól jönne valaki, akit bármikor fel lehet hívni, hogy segítsen az adott kérdésben. Persze kérdés, hogy mennyire éri meg ilyenkor fizetni valakinek azért, hogy tanácsot adjon. A válasz egyszerű: nagyon. Amikor a jogról van szó, akkor nem érdemes sem spórolni, sem az interneten keresgélni, ez egy speciális szakma és terület, amihez csak egy tapasztalt szakember ért igazán.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg a jogi tanácsadás!

Az ügyvédválasztás folyamata

Mindenki életében eljön egyszer az a pillanat, amikor jogi tanácsadásra vagy képviseletre van szüksége. Egy hozzá nem érti számára sok segítséget adhat ilyenkor egy szakember, akkor a nehezen érthető szaknyelvet értelmezni tudja. Ezt azonban szinte csak az ügyvédek tudják megtenni, azonban nagyon nem mindegy, hogy kire bízzunk az adott munkát. Amikor ugyanis a jogszabályokkal kerülünk kapcsolatba és segítséget keresünk, akkor nemcsak képviseletet, hanem bizony bizalmast is választunk. Már csak az a kérdés, hogyan érdemes ügyvédet választani?

Az első és legfontosabb, hogy az adott szakember értsen ahhoz a szakterülethez, amiben segítséget szeretnénk kérni. A www.knplaw.com weboldalon tovább tájékozódhat arról, hogy milyen területeken tud jogi tanácsadást nyújtani egy budapesti nemzetközi ügyvédi iroda. Sokszor ajánlások útján bukkanunk rá az adott személyre, de még mindig az internet a fő forrás, ha ügyvédi irodát keresünk. Ilyenkor felkutatjuk azokat a jogi oldalakat és portálokat, amiket a kereső kiad a számunkra. Amikor a látókörünkbe kerül egy potenciális jelölt, akkor ellenőrizzük le, hogy mi a szakterülete és milyen tapasztalattal rendelkezik.

Mennyibe kerül a jogi tanácsadás?

Az ügyvéd munkadíja mindig egyedi megállapodást igényel. Az ügyet ismerve a szakember tájékoztatja az ügyfelet a díjszabásról. Ez lehet fix díj, de akár óra alapú elszámolás egyaránt. Bár ritka, de még mindig előfordulhat a százalék alapú fizetés, de a munkaügyek a leggyakrabban fix díjasak. Maga a tanácsadás azonban óradíj alapon érhető el. A felkeresett ügyvédek ajánlatai nagymértékben eltérhetnek egymástól, hiszen sok minden befolyásolja az árat. A szolgáltató iparban mindig érdemes azonban a minőséget választani, így az ügyvéd kapcsán se akarjuk az olcsó mellett dönteni, hiszen egy rossz döntés hatalmas problémákat okozhat.

Az, hogy végül mennyit kell fizetni a jogi tanácsadásért, függhet a tapasztalattól, illetve a ráfordított munka mennyiségétől. Egy kisebb ügy esetében viszonylag kis összeget kell kiadnunk, viszont egy komplex jogi kérdést nem lehet pár óra alatt megoldani.

Amennyiben perbeli képviseletre kérnénk fel egy ügyvédet, akkor előfordulhat, hogy sikerdíjas alapon vállalja csak el a munkát. Találni olyan szakembert, aki akár 10%-ot is elkér, ha sikerre viszi az ügyet.

Tényleg megéri a jogi tanácsadás?

A válasz egyszerű: IGEN! Mivel olyan kérdésről van szó, amihez nem ért akárki és nem is találunk választ rá az interneten, így nem érdemes fejjel menni a falnak. Mindig legyen azonban szempont a megfelelő szakértelem. A tudás azért lényeges, mert ha az adott szakember nem jártas az ügyben, akkor nem tud hatékonyan és eredményesen dolgozni. Nem képes érvényesíteni a jogainkat, így mindegy, hogy egyszeri esetről vagy tartósabb megbízásról van szó, legyen kompetens az ügyben.

Akár adó-, akár pénzügyi-, akár munkajogban kellene tanács, ne érjük be egyetlen oklevéllel. Nézzük meg a referenciákat és a véleményeket. A világháló terjedésével egyre több esetben érhető el vélemény még az ügyvédekről is. Olvassuk el ezeket, így rálátást kapunk arra, hogyan dolgozik az adott szakember. Kerüljük el azokat az irodákat, amelyek garantálják a pergyőzelmet, hiszen ezt egy tapasztalt ügyvéd sosem mondaná egyetlen ügyfelének sem.

A jogi tanácsadás tehát mindenképpen megéri, de csak akkor, ha körültekintően választunk ügyvédet vagy ügyvédi irodát. A KNP Law azonban a nemzetközi tapasztalatainak és kapcsolatainak köszönhetően képes komplex segítséget adni, legyen szó bármilyen jogi ügyről.

Legújabb

Különleges múzeumok Budapesten

Lassan közeledik a nyár, amikor a gyerekek és a...

Banki fúziók Magyarországon az elmúlt időszakban

2022-ben több bank lehetséges egyesüléséről is érkeztek hírek. Nézzük,...

Melyek a leghasznosabb kertészeti gépek?

A szezon ugyan nem a téli időszakra tehető, de...

Praktikus előszoba ötletek: milyen bútorokat érdemes beszerezni?

Az előszoba az első benyomás a lakóterünkről. Hiába makulátlan...
spot_img

Érdekes

Különleges múzeumok Budapesten

Lassan közeledik a nyár, amikor a gyerekek és a...

Banki fúziók Magyarországon az elmúlt időszakban

2022-ben több bank lehetséges egyesüléséről is érkeztek hírek. Nézzük,...

Melyek a leghasznosabb kertészeti gépek?

A szezon ugyan nem a téli időszakra tehető, de...

Praktikus előszoba ötletek: milyen bútorokat érdemes beszerezni?

Az előszoba az első benyomás a lakóterünkről. Hiába makulátlan...

Hol tart Magyarország a nyugdíjkorhatárok tekintetében, ha Európát vesszük górcső alá?

Az Eurostat 2018-ban közölt adatai alapján Magyarországon az átlagos...
Poli Poliphttps://politics.hu
Poli Polip - 38 éves politika és közéleti mélytengeri ragadozó és közíró.
spot_imgspot_img

Különleges múzeumok Budapesten

Lassan közeledik a nyár, amikor a gyerekek és a felnőttek is több pihenővel rendelkeznek. A nyári időszakban érdemes a budapesti múzeumokat is meglátogatni. Cikkünkben...

Banki fúziók Magyarországon az elmúlt időszakban

2022-ben több bank lehetséges egyesüléséről is érkeztek hírek. Nézzük, hogy 2022-ben és 2023-ban milyen változások lesznek. 2022. március 31-én a Budapest Bank Zrt. és az...

Melyek a leghasznosabb kertészeti gépek?

A szezon ugyan nem a téli időszakra tehető, de már most érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen eszközökre, gépekre lesz szükség a tavasztól induló hónapokban....