Kiemelt tartalom

Rooming díjak, az EU-n belül. Lesz-e változás?

Amikor Magyarországból egy másik uniós országba utazunk, akkor nem...

Ingatlanpiaci körkép – Melyik a legdrágább település a Balatonnál?

Egy 2021-es statisztika szerint 2020 év végén még Tihany...

A mobiltelefonok tényleg rákot okozhatnak?

Már számos tanulmány készült azzal kapcsolatban, hogy a mobiltelefonok...

E-kereskedelmi trendek: az üzletekből az internetre költöznek a vállalkozások

Ma már több olyan trend is van, amelyek előbb vagy utóbb át fogják alakítani az e-kereskedelmet. Az internet szinte mentőövvé vált nagyon sok kereskedő számára, amikor beköszöntött a járvány. A különféle márkák, a vendéglátóegységek és a kiskereskedők is az online térre tértek át annak érdekében, hogy el tudják érni az ügyfeleiket. A digitális fogyasztók köre egyre bővül és a vállalkozásoknak ezt a kört kell minél jobban kiszolgálniuk.

Hogyan lehet kitűnni a piacon?

A zsúfolt online piacon való kitűnés érdekében különleges élményt kell adni a vásárlóknak. Az interakciók és a vásárlási elkötelezettség érdekében már nem elég, ha egy unalmas e-shopot üzemeltetnek, ettől sokkal többre van már szükség. Az innovatív vállalatok egyre másra lépnek ki a legújabb talán sokszor meghökkentő fejlesztéseikkel.

Talán hihetetlenül hangzik, de a perceken belüli szállítás hatalmas üzleti előnyt jelenthet

A vásárlók egyre kényelmesebbek és szinte elvárják, hogy a szállítási idő egyre csökkenjen. Ezzel minden vállalkozásnak lépést kell tartania, különben elveszítik vásárlóikat. Az e-kereskedelmi bevételek növekedése érdekében ez kulcsfontosságú lesz a jövőben. Már több olyan startup cég is kapott támogatást, amelyek pontosan az ilyen jellegű szolgáltatásokat hivatottak létrehozni. Magyarországon ugyan még gyerekcipőben jár, hiszen itt akkor is boldog a vásárló, ha már például másnap megkapja a terméket és nem kell rá heteket várnia. Amennyiben a 10 perces vásárlás Magyarországra is betör, úgy nagyon sok cikk értékesítése előtt nyílhat meg a lehetőség, ilyenek például a könnyen romló élelmiszerek. Külföldön a 10 perces vásárlásnak köszönhetően már 10 százalékot javult a fogyasztók aránya.

Zöldül az e-kereskedelem

A kényelem és a fenntarthatóság is egyre fontosabb a vásárlóknak. Az online leadott rendelések és a gyors kiszállítások bizony nem tesznek jót a környezetnek. A kiskereskedők gyakorta egyszerhasználatos műanyagba csomagoltan küldik el a megrendelt termékeket, amely szintén nem válik a környezetvédelem előnyére. A termékeknek és maguknak a szolgáltatásoknak is sokkal zöldebbnek kell lenniük, ha azokat a fogyasztókat akarják elérni, akik erre jobban odafigyelnek.

Többcsatornás e-kereskedelem

Ma már a fogyasztók zöme kihagyja azt a lehetőséget, hogy több csatornán keresztül érkezzen meg hozzá a termék, hiszen mint már írtuk fontos a szállítási idő. Legtöbben a fogd és vidd ajánlatokra ugranak rá, amely egyben azt is ígéri, hogy nagyon gyorsan kézhez kaphatjuk a megrendelt terméket, ha mi magunk érte megyünk.  Ez a tendencia nagyon sok kereskedőt arra késztet, hogy átgondolja értékesítési csatornáit és a lehető legrövidebb úton tudja eljuttatni a termékeit a vásárlókhoz. A megváltozott fogyasztói gondolkodásmód arra ösztönzi a kereskedőket, hogy a személyes átvétel lehetőségét is biztosítsák a vásárlóknak ne csak a kiszállítást.

A fentiek fényében a kereskedőknek az elkövetkezendő időszakban hatalmas változásokat kell eszközölniük annak érdekében, hogy megtartsák régi vásárlóikat és sok új vásárlóra is szert tegyenek. Ezeket a különleges szolgáltatásokat amellett, hogy bevezetik érdemes hűségpontokkal, illetve kedvezményekkel is jutalmazni, amellyel arra ösztönzik vásárlóikat, hogy a közeljövőben is őket válasszák. Nagyon sok kereskedő már most is kínál csomagátvételi kedvezményeket, amellyel egyre több vásárló él. A fogyasztók a digitális térben egyre jobban tájékozódnak, sokkal gyorsabban felfedezik a kedvezményes lehetőségeket, a különféle kuponokat és akciókat így az elvárás is egyre nő. Ehhez fel kell nőnie az összes magyarországi e- kereskedőnek is.

Legújabb

Vajon meddig tudunk még iPhone-t vásárolni?

Erre a kérdésre talán senkinek sincsen megnyugtató válasza, de...

Mit csinál pontosan egy magyar sales house?

Az online jelenlét felpörgetésében gondolkodsz? Az elmúlt években bebizonyosodott,...

Téligumi akciók? Így azért egyszerűbb keresni

Biztonság, komfortosság és megfizethetőség. Rendszerint ezt keresik az autósok...

Megéri most házat építeni?

Jelenleg mindenki csak a fejét kapkodja amikor a jelenlegi...
spot_img

Érdekes

Vajon meddig tudunk még iPhone-t vásárolni?

Erre a kérdésre talán senkinek sincsen megnyugtató válasza, de...

Mit csinál pontosan egy magyar sales house?

Az online jelenlét felpörgetésében gondolkodsz? Az elmúlt években bebizonyosodott,...

Téligumi akciók? Így azért egyszerűbb keresni

Biztonság, komfortosság és megfizethetőség. Rendszerint ezt keresik az autósok...

Megéri most házat építeni?

Jelenleg mindenki csak a fejét kapkodja amikor a jelenlegi...

Mennyire vagyunk betegesek az unió többi országához képest? Egészésgügyi adatok 2022

2021. szeptemberében tették közzé az Eurostat regionális évkönyvét, amelyben...
Poli Poliphttps://politics.hu
Poli Polip - 38 éves politika és közéleti mélytengeri ragadozó és közíró.
spot_imgspot_img

Vajon meddig tudunk még iPhone-t vásárolni?

Erre a kérdésre talán senkinek sincsen megnyugtató válasza, de az biztos, hogy az iPhone folyamatosan árasztja el a piacot az új készülékekkel. Hogy ezeket...

Mit csinál pontosan egy magyar sales house?

Az online jelenlét felpörgetésében gondolkodsz? Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy az internetes kereskedelem, a szolgáltatások online felületeken történő hirdetése nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a...

Téligumi akciók? Így azért egyszerűbb keresni

Biztonság, komfortosság és megfizethetőség. Rendszerint ezt keresik az autósok a gumivásárlás során. A 7 fokos hőmérséklet még elég távolinak tűnik, de érdemes már most...