A sportolás előnyei – Sportolunk, sportoltok, sportolnak.

Minden ember fejlődésének alapvető feltétele a mozgás. Az újszülött nem fejlődik mozgás nélkül. Szellemi képességeinek szintje elégtelen a túléléshez. A sport beletartozik a szabadidő körébe, és megfelelő szórakozási formaként is értelmezhető. A sport pszichológiai ellazító funkciója is fontos, különösen természetes környezetben történő aktív tevékenység esetén. A sportot a személyes önbizalom erősítése és érzése szempontjából is nagyra értékelik. A csúcspontok nem csak a győzelem és a teljesítmény, hanem különösen a mozgás öröme, az egészség és a pszichés ellenálló képesség erősítése, a relaxáció harmonizálása, a kellemes fáradtság érzése és az egyhangúság kompenzálása.

Célkitűzés

Helyezze egyensúlyba a munkahelyi és családi kötelezettségeit, és a hobbi között maradjon ideje a sportra is. Az edzőteremben végzett gyakorlatok és a friss levegőn való mozgás egyaránt előnyös az ember számára. Tűzzön ki célokat, amelyeket el szeretne érni! A megfelelően kitűzött célnak konkrétnak kell lennie. Próbálja meg mérni teljesítményét egy okosórán vagy más okoskészüléken keresztül. Az Intersport üzletekben és Intersport online áruházban számos ilyen készüléket talál. Az egyes Intersport akciók keretein belül pedig kedvezményes áron beszerezheti őket. És végül, de nem utolsósorban, határozzon meg egy időpontot, ameddig el szeretné érni célját. Enélkül, az elért eredmény, végül a távoli jövő feledésébe merülhet.

Ép testben ép lélek

A sport olyan mozgásos tevékenység, melynek célja egy bizonyos teljesítmény elérése. A mozgás pozitív hatással van állapotunkra és testi egészségünkre. Ez természetesen egyáltalán nem meglepő. A gyakorlatok mentális jólétre gyakorolt ​​pozitív hatását gyakran alábecsülik. A gyermekkori helyes mozgásfejlődés nagyban befolyásolja a testtartást és a felnőttkori mozgássztereotípiákat. De a fizikai aktivitás abszolút minden életkorban fontos. A mozgásnak köszönhetően fejlesztjük fizikai állapotunkat és erőnlétünket. A rendszeres mozgás növeli a szervezet általános ellenálló képességét, és pozitív hatással van az immunitásra is. Az edzés segít fenntartani az ízületek teljes mozgástartományát. Sportolás közben endorfinok – boldogsághormonok – szabadulnak fel a szervezetben, ezáltal csökkentheti vagy meg is szüntetheti a stresszt. A sportnak a pszichológiai jólétre gyakorolt ​​hatása valóban nagyon széles. Ahogy az edzéssel javul az állapota és az alakja, az ember nemcsak jobban érzi magát, hanem növekszik az önbizalma is. Ráadásul jobb kondícióval és sokkal több energiával rendelkezik.  A kezdő löketnek jól jöhetnek a Bonprix online-shop funkcionális sportruhái. Lapozza át a Bonprix katalógust, amelyben sportruházat, sportcipők széles választékát megtalálja. Egy jó szabású Bonrpix fürdőruhában az úszás is könnyebben fog menni.

A mozgásszervi rendszerünknek – ízületeknek, izmoknak, csontoknak, inaknak és szalagoknak – mozgásra van szüksége ahhoz, hogy egészségesek maradjanak. De ez nem csak a mozgásszervi rendszer egészségéről szól. A testmozgás hatékony eszköz a túlsúly és az elhízás, és így az azt kísérő civilizációs betegségek elleni küzdelemben is. Például megnövekedett koleszterinszintnél. A sport a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is hatékony. Mozgás közben az izmok glükózt használnak el, ami az inzulinnak köszönhetően jut el az izomsejtekhez. A rendszeres testmozgás segít fenntartani a sejtek inzulinérzékenységét, ezért a mozgás nemcsak a túlsúlyosak, hanem a normál testsúly megőrzése érdekében is fontos. A csontok mozgása során természetesen fellépő terhelése azok mineralizációjához vezet, ezért a mozgás, mint a csontritkulás megelőzésének fontos eszköze. A vádlitorna értékes eszköz, amely a visszér esetén is segít. Aranyérbetegségek vagy székrekedéses problémák megelőzéseként is javasolt a mozgás. Ez a felsorolás természetesen nem teljes, de nyilvánvaló, hogy a mozgás pótolhatatlan szerepet játszik az emberi szervezet helyes működésében.

Miért sportolunk?

Ha az edzés olyan nagyszerű, miért nem edz mindenki? A való világban semmi sem teljesen fekete-fehér. A sport végül is fizikai erőfeszítéssel jár, és ezért az emberek gyakran egyszerűen nem akarják csinálni. És még akkor sem, ha tudatában vannak vele, hogy nagyon jól fogják érezni magukat utána. Ráadásul a sportolás elkezdése egy kis elszántságot is igényel. A fizikai állapot hamarosan javul, de ennek ellenére a kezdő sportolók gyakrabban találkoznak izomfájdalmakkal, és eltarthat egy ideig, amíg a sport elkezd örömet okozni. A mozgás ismeretét akár művészi alkotáshoz is hasonlíthatnánk. Azonban nem minden fizikai tevékenység alkalmas mindenki számára. A gyermekkori és időskori sportolásnak megvannak a sajátosságai. Minél intenzívebb a fizikai aktivitás, annál fontosabb, hogy edzés közben odafigyeljünk a helyes technikára, hogy bizonyos ízületek, szalagok ne legyenek túlterhelve a rossz mozgási sztereotípiák miatt. Ezért fontos, hogy figyelje a testét, tartsa tiszteletben a határait és gondoskodjon a megfelelő regenerációról.

Végezetül leszögezhető, hogy a mozgás az egyik legfontosabb platform az ember személyes fejlődéséhez. A megfelelően megválasztott mozgásformának köszönhetően megtudjuk, kik is vagyunk. Önismeretet tanulunk, különösen, ha olyan mozgáscélokat tűzünk ki, amelyekhez kitartás, rendszeresség és következetesség társul. A sportot ne szenvedésnek, hanem életmódnak vegye. Akkor az ideális alak valósággá válik, méghozzá komolyabb megkötések nélkül.

Legújabb

Ötletek nappali berendezéséhez: 3 bútor, amiről nehezen mondanak le a magyarok

Az otthon az a hely, ahova mindig hazavágynak az...

Fa dézsás, exkluzív nyaralók a hegyekben

A hegyekben megbúvó fa dézsás exkluzív nyaralók népszerűsége egyre...

3 tipp az öngondoskodásra

Önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, Nyugdíj Előtakarékossági Számla, ezekről talán már...

Hova érdemes menni Spanyolországban?

Végre itt a nyár, vár bennünket a tenger. Sokan...
spot_img

Érdekes

Ötletek nappali berendezéséhez: 3 bútor, amiről nehezen mondanak le a magyarok

Az otthon az a hely, ahova mindig hazavágynak az...

Fa dézsás, exkluzív nyaralók a hegyekben

A hegyekben megbúvó fa dézsás exkluzív nyaralók népszerűsége egyre...

3 tipp az öngondoskodásra

Önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, Nyugdíj Előtakarékossági Számla, ezekről talán már...

Hova érdemes menni Spanyolországban?

Végre itt a nyár, vár bennünket a tenger. Sokan...

A megfelelő, takarékos háztartási készülékek megvásárlásával sokat spórolhatunk

Életünkben már eddig is számos területet érintő technológiai fejlődések...
Poli Poliphttps://politics.hu
Poli Polip - 38 éves politika és közéleti mélytengeri ragadozó és közíró.
spot_imgspot_img

Ötletek nappali berendezéséhez: 3 bútor, amiről nehezen mondanak le a magyarok

Az otthon az a hely, ahova mindig hazavágynak az emberek. Legyen szó bármilyen típusú ingatlanról, a nappali központi szerepet tölt be, hiszen itt tölti...

Fa dézsás, exkluzív nyaralók a hegyekben

A hegyekben megbúvó fa dézsás exkluzív nyaralók népszerűsége egyre inkább nő, hiszen sokan vágynak arra, hogy a tömegtől távol párjukkal vagy családjukkal töltsenek el...

3 tipp az öngondoskodásra

Önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, Nyugdíj Előtakarékossági Számla, ezekről talán már többen hallottunk, de vajon mit takarnak? Melyik miért előnyös, ha a nyugdíjas éveinket szeretnénk bebiztosítani? Mi...