A cipők világa – tanácsok cipő vásárlás előtt

Milyen típusú cipőt hord legszívesebben? Magas, alacsony, hegyes, szögletes vagy kerek orrút? Bizonyára még emlékszik, amikor a cipőknek lekerekített orruk volt, később jöttek a hegyes cipők, amelyek elég sokáig hódítottak, most újra előtérbe kerülnek a szögletes modellek, ámde azt a korszakot éljük, amikor is minden típust viselhető, csak tudni kell megfelelően kombinálni őket az öltözékkel.  Platformok, masszív csizmák, hegyes, fényes, különféle mokaszinok, bélelt belsejűek, vastag vagy vékony sarkú cipők. A választás attól függ, hogy milyen végső hatást szeretne elérni. Ha street style díva szeretne lenni, szavazzon a platformokra, ha eleganciára vágyik, akkor a puha hegyes sarkú csizma mindig jó választás, de ha az aktuális trend alapján szeretne öltözködni, akkor a szögletes orrú cipőkre fogadjon. A Tiplino.hu kuponoldalaknak köszönhetően nagyszerű cipőkre bukkanhat az online áruházak oldalán. Ha felhasználja a Tiplino.hu kuponokat, kedvenc darabjaihoz kedvezményes áron hozzájuthat.

Fontos a cipők orra

Biztosan egyetért azzal az állítással, hogy a cipőn lévő minden orr típusának megvan a maga jelentése. Nemcsak a cipő megjelenését, hanem a láb kényelmét és optikai formáját is befolyásolja. A hegyes orr optikailag meghosszabbítja az alakját, a szögletes orrú csizma pedig vizuálisan lerövidíti a lábfejet. A szögletes orr jelenleg a legdivatosabb orrtípus a cipőkön. Legyen szó csizmáról, bokacsizmáról vagy mokaszinról, a különböző típusokat mindenféle színárnyalatban viselik. A vintage boltokban rengeteg olyan ruhát találhat, ami tökéletesen kombinálható a szögletes orrú cipőkkel. Az A-vonalú szoknyák, bundák, kopott farmerek vagy oversize kabátok is jó választásnak bizonyulnak majd. A hegyes orrú cipők a legelterjedtebb cipőmodellek közé tartoznak, amelyek mindenhol megtalálhatók és minden helyzetben megállják a helyüket. Nagyon jól mutatnak a lábon. Sok múlik azonban a sarkon is. Az ideális sarok kb. 8 cm, a magasabbak kényelmetlenebbek, az alacsonyabbak pedig nem túl esztétikusak.

A kerek orr a leguniverzálisabb és legidőtállóbb megoldás. Sok szakértő szerint a láb számára is ez a legegészségesebb. A kerek orrú cipők nem szorítják a lábujjakat, ami segít elkerülni a sebeket és a kellemetlen érzéseket. Az ilyen típusú cipőket a szélesebb és nagyobb lábú hölgyek biztosan értékelni fogják. Egy másik, valamivel kevésbé népszerű cipőorr típus a mandulaorr. Amint azt sejteni lehet, a név a mandulára emlékeztető formájából származik, tehát nem kerek és nem is hegyes, de kissé elkeskenyedik a hegye felé. Az ilyen formájú cipők rendkívül elegánsak, ráadásul minden lábhoz passzolnak. Bármelyik fajta cipőt is választja az About you online oldalán bizonyára megtalálja a szívéhez és lábához közel álló darabokat. Ha vásárlása során felhasználja About you kuponjait még nagyon megtakarításban lehet része, így lehet nem csak egy pár cipőt fog vásárolni oldalukról.

A cipősarok sem elhanyagolható

A magassarkú cipő a női divat alapdarabjai közé tartozik. Különleges alkalmakra kötelező darab, mert elsődleges szerepük gazdájuk nőiességének hangsúlyozása, a hozzáadott érték pedig néhány plusz centiméter. A magassarkú cipők optikailag meghosszabbítják és karcsúsítják a lábakat. Azonban minden sarok más és változatosságuknak köszönhetően különböző hatásokat érhet el velük. A felejthetetlen tűsarkúk időtálló modellek. Szinte minden öltözékhez passzolnak, a hétköznapoktól az esti bálokig, és a legtöbb lábon gyönyörűen mutatnak. A telitalpú cipők virágkorukat élik. Azonban néha nem árt velük vigyázni, ugyanis a telitalpú cipők vastag talpa vizuálisan teltebbnek mutatja a test alsó részét. Ezért ez a cipő a karcsú és hosszú lábak tulajdonosai számára a legjobb választás. Ez a lábbeli a széles választéknak köszönhetően bármilyen szetthez igazítható, és nőies vonzerőt kölcsönöz annak.

A magassarkú cipők egy típusa, a tömbsarkú cipő. Az ilyenfajta cipő sarka széles, általában téglalap alakú vagy kerek, amelyek megfelelő stabilitást biztosítanak, ugyanakkor jól is mutatnak. Megfelelően karcsúsítják a lábat, a vastag sarok a szélesebb combú vagy vádlijú hölgyeknek ajánlott, mivel remekül kiegyensúlyozza a láb arányait.  Azonban nem szabad elfeledkezni az alacsony sarkú cipőkről sem. Tökéletes választás azoknak a nőknek, akik kényelmetlenül érzik magukat magassarkú cipőben. Nagyon jól mutat szellős ruhákkal, elegáns kezeslábasokkal vagy szoknyákkal, de még nadrágokkal is. Azonban az alacsony sarok optikailag alacsonyít és szélesít is.

Az új cipő vásárlásakor nem elhanyagolható a cipő minősége sem. Természetesen a legkényelmesebb és legjobb minőségű cipők valódi bőrből készülnek. A valódi bőr gyengéden átöleli a lábfejet, és megóv a túlzott izzadástól is. Annak érdekében, hogy ne tévedjen a választás során, feltétlenül próbálja fel az új cipőt a tükör előtt, hogy minden oldalról megvizsgálhassa azt. A cipőnek a lehető legkényelmesebbnek kell lennie.

Legújabb

Ötletek nappali berendezéséhez: 3 bútor, amiről nehezen mondanak le a magyarok

Az otthon az a hely, ahova mindig hazavágynak az...

Fa dézsás, exkluzív nyaralók a hegyekben

A hegyekben megbúvó fa dézsás exkluzív nyaralók népszerűsége egyre...

3 tipp az öngondoskodásra

Önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, Nyugdíj Előtakarékossági Számla, ezekről talán már...

Hova érdemes menni Spanyolországban?

Végre itt a nyár, vár bennünket a tenger. Sokan...
spot_img

Érdekes

Ötletek nappali berendezéséhez: 3 bútor, amiről nehezen mondanak le a magyarok

Az otthon az a hely, ahova mindig hazavágynak az...

Fa dézsás, exkluzív nyaralók a hegyekben

A hegyekben megbúvó fa dézsás exkluzív nyaralók népszerűsége egyre...

3 tipp az öngondoskodásra

Önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, Nyugdíj Előtakarékossági Számla, ezekről talán már...

Hova érdemes menni Spanyolországban?

Végre itt a nyár, vár bennünket a tenger. Sokan...

A megfelelő, takarékos háztartási készülékek megvásárlásával sokat spórolhatunk

Életünkben már eddig is számos területet érintő technológiai fejlődések...
Poli Poliphttps://politics.hu
Poli Polip - 38 éves politika és közéleti mélytengeri ragadozó és közíró.
spot_imgspot_img

Ötletek nappali berendezéséhez: 3 bútor, amiről nehezen mondanak le a magyarok

Az otthon az a hely, ahova mindig hazavágynak az emberek. Legyen szó bármilyen típusú ingatlanról, a nappali központi szerepet tölt be, hiszen itt tölti...

Fa dézsás, exkluzív nyaralók a hegyekben

A hegyekben megbúvó fa dézsás exkluzív nyaralók népszerűsége egyre inkább nő, hiszen sokan vágynak arra, hogy a tömegtől távol párjukkal vagy családjukkal töltsenek el...

3 tipp az öngondoskodásra

Önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, Nyugdíj Előtakarékossági Számla, ezekről talán már többen hallottunk, de vajon mit takarnak? Melyik miért előnyös, ha a nyugdíjas éveinket szeretnénk bebiztosítani? Mi...